onsdag 30 december 2009

Gott Nytt År önskas er alla!Vackrare landskap än det som väntade på oss i morse när vi tittade var det länge sedan vi hade i Stockholm. Det var som om någon hade sprayat hela vår trådgård med vit, gnistrande färg. Efter frukosten satte jag och barnen på oss kläderna och gick ut och åkte pulka - hej, vad det går undan i backen när termometern står på -15 grader och det dagarna innan har varit +1 grad. Pulkorna sladdade ner för isbackarna.

När vi (jag) frös för illa gick vi in och drack varm choklad - bättre än så här blir inte livet!Oavsett om ni firar själva, med familjen eller med många vänner önskar jag er alla en riktigt bra nyårsafton!

Gott Nytt År 2010 till er alla!

Tävling hos Inkido
Inkido har en tävling där man kan vinna bloggcandy av deras NYASTE produkter som lanseras 2010. Det betyder att man kan bli först i världen med att få deras nyheter. Tävlingen pågår tom 13 januari.

måndag 28 december 2009Som scrappare har man en förmåga att ge bort allt man gör och det är väll kanske hela tanken med denna underbara hobby, men ibland kan det vara roligt att man själv OCH familjen får se resultatet på andra platser än på scrapbordet.

Hela julen ha jag tänkt att det hade varit roligt att ha en tändsticksask som passar ihop med adventsljusstaken jag gjorde innan jul. Efter några timmar i pulkabacken med barnen så satte jag mig och gjorde en tändsticksask som passar hemma hos oss. Nu kanske får vi kanske dras med adventsljusstaken fram till påsk....men vad gör man inte för att det ska matcha.... :-).Så här blev asken. Jag ville att den skulle vara en lite påminnelse om hur underbart vi hade det under julen när hela familjen var lediga tillsammans. Att tillsammans få göra det vi vill utan en massa tider att passa och måsten som ska hinnas med - det är för mig lycka.En närbild på några blingade stjärnor. Ramen är en rub-on som sedan är målad med silver Smooch för att skapa lite skimmer.Stjärnan i mitten sitter fast på en lite 3D-kudde.De här "Herr-gå-man-gubbarna" är naturligvis mig och min man.Det här är baksidan av asken. Swirlarna är stämplade med en clear embossing dyna och sedan embossade med vitt pulver. Siluetten av fåglarna på trädgrenar vet jag inte var den kommer ifrån.En närbild på siluetten. Rönnbären är gjorda med röd Liquid Pearls och sedan röd Distress stickles.Bradsen på var sidan är fastsatta med en lite silverpärla som distans för att det ska bli en liten knopp att hålla i när man drar ut lådan.

Jag önskar er alla en riktigt bra fortsättning på julen.

lördag 26 december 2009

Jag önskar er alla en fortsatt bra julhelg!

Jag hade tänkt att skicka en god jul hälsning här på bloggen, men oj, vad tiden kan gå fort när man har barn och det snart är jul....... :-).En liten tändsticksask som jag gjorde på julaftonskvällen samtidigt som mina barn provade sina nya leksaker och dataspel.

Jag är sååå glad över att vi och framför allt barnen fick uppleva en riktigt vit jul i år, vi har redan åkt pulka fler gånger än vad vi gjort de senaste två vintrarna tillsammans. Jag ville att asken skulle vara lite julig men ändå ge ett hopp om att det kommer liv i våra rabatter efter vintern. ;-).En liten närbild på blommorna som fick några daggdroppar med glossy accent.Baksidan har fått två grunge swirlar som är målade med svart akrylfärg och sedan sprayade med silverskimmer. På några ställen duttade jag dit små pärlor med liquid pearls och satte fast små strass stenar.En lite fågel med crackle paint och distress stickers på magen.

Jag hoppas att ni alla får några stunder av ledighet nu under jul och nyårshelgerna.


måndag 21 december 2009

Födelsedagskort till en 18-åringDet här är ett födelsedagskort som jag gjort till min kusin som fyllde 18 år i fredags. Han är en grymt duktig på snowboard och jag kände att den här stilen antagligen passade honom bättre än de grunge kort jag normalt brukar göra.

Pappret kommet från Rusty Pickle och textremsorna är gjorda med en dymomaskin. Siffrorna är från Tim Holtz - Idea-ology.

torsdag 17 december 2009

GodisburkarI morgon är det skolavslutning för mina barn och eftersom jag är klassmamma i min äldste sons klass så har jag ordnat med julklappar till alla barn och fröknar. För att det inte ska bli orättvist så får självklart även fritisledarna också en klapp. I år får alla en burk med hemgjorda mozartskulor som jag virat in i cellofan.

Jag ber om ursäkt för att den här första bilden är så usel och oskarp. Det så så bra ut i kameran men tyvärr inte när jag tankat över den. Jag ville ändå ha med bilden eftersom jag tyckte att burkarna var så fina tillsammans. :-)

En närbild på stjärnan som sitter på locket.En närbild på en del av etiketten. Här jag jag stämplat, distressat och sedan lagt på Crackle accents.Hjorten (för visst är det en hjort?) har jag stämplat på crackle paint som jag först distressat. Just att stämpla på crackle paint har blivit en en av mina favorittekniker.

onsdag 16 december 2009

Jullådan Nr 2Det här är en "Snäll låda" som min sons kompis snälla fröken ska få på avlutningen. Även denna låda är målad och klädd med papper.Lådan från en annan vinkel.Metallen som skymtar fram under tagen har jag embossat i Cuttle Bugen och sedan slipat med fint sandpapper för att textmönstret ska framträda bättre. Slutligen smetade jag svart akrylfärg över hela ytan och torkade av med papper för att det ska se ut som gammal metall.

En liten julhälsning i botten på lådan.

måndag 14 december 2009

JullådanNu börjar det bli hög tid att avsluta vissa julklappsprojekt som startades i början av December när det var oceaner av tid kvar till skolavslutningar. :-)

Mamman till en av min sons bästa kompisar kom med en lysande idé om fröknarnas julklappar. Istället för att julklappen bara kommer från oss föräldrar så ska även barnen få ge en julklapp till sin fröken. Varje barn ska få skriva något snällt om sin fröken på en lapp, de som inte vill skriva kan istället rita en teckning.

Här har jag har klätt en låda från Panduro med papper och lite pynt.På båda kortsidorna har jag satt små knoppar/handtag från Tim Holtz  för att det ska vara lättare att öppna lådan.Under blommorna sitter papperspunchinella och bitar av velvet ribbon som jag färgat topparna på med distresser. Vissa delar av ramen är målad med Crackle Paint och sedan distressade för att krackeleringen ska framträda bättre.Huvudattraktionen på den här lådan är en grov dragkedja som är öppnad en bit. Istället för den vanliga kläppen har jag satt fast ett hänge med ett budskap.Här sitter budskapet fast i en ornate plate (även denna från Tim Holtz).I botten på lådan sitter en julhälsning från klassen.
I kväll ska jag göra färdigt lådan till min sons kompis klass, så förhoppningsvis ligger den ute på bloggen i morgon kväll.

Jag hoppas att ni alla hinner sitta och pyssla, dricka glögg och äta knäck några stunder ibland trots att julen nu närmar sig med stormsteg. :-)

tisdag 8 december 2009

Vintrigt albumHär är ett vinteralbum som jag gjort över vår första skidresa med barnen. Jag har försökt ge albumet en lite kall och frostig känsla.

Den bruna textremsan har jag skrivit ut från ett lexikon på nätet och sedan färgat in med Distressers (Vintage Photo). Orden som förklaras handlar naturligtvis om journey. :-)Hela albumet stängs med ett gångjärn i chipboard.

torsdag 3 december 2009

Fler jultagsJag tycker att det är riktigt roligt att göra tags. Här är ett par som jag tänkte kunde få bli kompisar med några julklappar lite närmare jul.