söndag 31 juli 2011

Födelsedagskort

DSC_0005

Här är ett födelsedagskort till min dotters bästa kompis.

Jag har distressat med en mask på pappret och därefter stämplat.

DSC_0008

Texten har jag skrivit ut på datorn, sätt fast lapparna på hårdare papper och färgat in dem med distressers. En liten ram av antik guld målades med akrylfärg.

DSC_0009

DSC_0011

Ett herringbone band färgades också in med distressers och vatten och därefter stämplades födelsedagsbarnets nya ålder på bandet.

Nu har semestern slutat och jag har nu jobbat i två dagar. Känns faktiskt helt OK.

Sköt om er alla!

fredag 29 juli 2011

Nyckelringar / Halsband

DSC_0005

Här är två charms som jag gjort, de kan användas som nyckelringar eller halsband.

Basen är en lite glas skiva och en tillhörande ram, båda är från Tim Holtz.

DSC_0006

Först har jag haft på flera lager embossingpulver (värmt mellan varje lager), sedan när plattan fortfarande är varm lägger jag på ett lager av ett cellofanliknande mtrl (köpt på Panduro) som jag först skrynklat till. Ett lager transparent Versa Mark för att ett lager clear embossongpulver ska fastna. Cellofanplasten smälter delvis. På dessa charms har jag lagt på 5 lager clear och sedan stämplat med Staz On.

Klipp runt kanten så nära du kan utan att klippa i glaset. Sätt fast ramen.

DSC_0007

Undre embossing lagret på denna heter Seafoam White (Ranger).

DSC_0032

På baksidan satte jag fast ett papper med Clear Gloss. Efter att jag satt fast ramen fyllde jag sedan ramen med Clear Gloss.

DSC_0011

Till denna charm har jag använt först ett lager silver och sedan flera lager av Aztec Marble (Cloisonné).

DSC_0025

Jag har sett en tutorial på You Tube på hur man gör dessa smycken, men jag kan tyvärr inte hitta den igen. Uppdaterar nästa gång jag hittar den. Ler

PS. Jag har varit i Paris!!! men familjen. Oj, vilken stad, vilken otrolig inspiration man får där.  Jag trodde mina barn skulle börja knorra över allt gående, men de var oväntat positiva till alla kulturattraktioner. På 3 dagar såg vi Eiffeltornet, Triumph bågen, Louvren, Hotel de Ville, Nottre Dame och Pompidou. Vi hade räknat med att kanske besöka tre av dessa platser. Skulle vilja ha en ateljé med betong golv, tegelväggar och enorma fönster och massor av färger….men vem vill inte det. BlinkarHittade en konstnärsaffär som hade nästan allt man kan önska sig i färger och papper, fick lite hög puls där ett tag. Affären hette Clairefontaine och man kan beställa via nätet från dem.

tisdag 26 juli 2011

Födelsedags bok till min dotter

DSC_0023

Min lilla dotter har fyllt 8 år! Kan inte riktigt fatta det, känns som att det var igår som hon knappt kunde gå… Lite läskigt att om 8 år till så är hon 16 år!!   Fortfarande är jag nog en av hennes bästa kompisar och hon pratar och berättar allt för mig – jag vill att det alltid ska vara så…snyft. Någon som vet hur man stoppar tiden?? Ler

Till hennes födelsedag gjorde jag den här boxen som innehåller en dagbok till henne. Boxen har jag gjort av två canvas som sitter ihop med gångjärn i ryggen och en hast i framkanten.

Många lager färg: Gesso, vattenfärgs kritor i olika nyanster.

DSC_0024

Det stora oxiderade silver hörnet har jag gjort med glad silver som jag sedan lackat och därefter målat med svart akrylfärg för att det ska få en oxiderat look.

DSC_0026

Pappret kommer från Panduro och har fått ett lager tunn gesso.

DSC_0027

Jag gjorde två långa fjädercharms av två små buntar fjädrar som jag limmade fast i en pärla.

DSC_0029

Haspen på sidan fick sällskap av ett metall hjärta som även det fick ett lager svart akrylfärg. De söta metall fötterna kommer från Tim Holtz.

DSC_0032

Så här ser insidan ut när man öppnar boxen. Den är målad och klädd med papper.DSC_0033

DSC_0034

Själva dagboken som jag gjorde med Bind-it-all.

DSC_0036

Här ser man insidan bakom dagboken. Stämpeln kommer från Theresa Collins.

DSC_0037

Ha en skön dag!

söndag 24 juli 2011

Födelsedagstavla till min son

DSC_0006

Min son har fyllt 10 år och det är stort. Klart han måste få en tavla denna dag. Ler

Själva basen till tavlan använde jag mig  av kartong så att den inte skulle böja sig av alla färglager. Jag klippte textbitar ur en gammal bok och klistrade fast med Gloss gel. På de penslade jag gesso blandat med vatten för att det skulle bli en mjölkig yta på texten. (Gesso blir dessutom strävt vilket gör att det funkar utmärkt att distressa på den färgen).

Efter det gick jag på med massor av stämplar och mera gesso.

DSC_0009

 

Metall limmades fast med Glossy accent. Metallen svärtades ner med matt akrylfärg och torkades av med hushållspapper innan den torkat.

DSC_0010

DSC_0013

Här kan man se hur lätt det är att tona ut skarvar mellan olika papper med hjälp av lite gesso. Se ovankanten på kalendern.

DSC_0016

Jag använde mig av en tråkig beige ram som jag har liggande länge, målade den i svart och sedan gick jag på med olika metallfärger för att ge den lite patina. Sist av allt strök jag på ett lager silver Crackle Paint.

DSC_0014

Bokstäverna stämplades ut på lite hårdare papper, klipptes ut, distressades, fick lite crackle accent och limmades sedan fast.

DSC_0015

Ett tips: Använd Gloss Gel från Liquitex som lim. Man penslar på det och papper bubblar inte. Jag har köpt det på en vanlig konstnärs affär, finns säker andra märken också.

Hoppas att ni alla får en riktigt bra dag! Nu ska jag försöka lura med barnen ut i trädgården, får se hur det går. Blinkar

måndag 18 juli 2011

Födelsedagstag till syster

DSC_0003
Här kommer några steg för steg instruktioner för hur jag gjorde den här tagen till min syster på hennes födelsedag.
Jag använde mig av prägelfolie som jag satte dubbelhäftande tejp på ark på baksidan. Därefter embossade jag metallbladet  i Cuttlebugen.

Måla metall biten med alco ink, stryk på svart akrylfärg och torka av omedelbart så att den svarta färgen bara finns i konturerna. Därefter slipade jag för att få fram en grunge känsla.

DSC_0004

Klipp ut en tag av ett papper med vit kärna, slipa.

DSC_0005

Sätt fast metallen på papperstagen och klipp bort det som ev sticker ut.

DSC_0006
Det här är en filt dekorartion från Prima Marketing som jag klippt till i lagom storlek.
DSC_0007
Jag målade med gesso och en metallfärg.
DSC_0009
DSC_0013

Filten sätts fast på tagen.

DSC_0015

Dekorationer sätts fast. Nyckeln målas med alco ink och “sys” fast med koppartråd.

DSC_0017

Texten skrev jag ut på skrivaren och limmade fast pappret på ett tjockare papper. Jag klippte ut orden och distressade och färgade in bitarna. Jag satte fast orden med 3D kuddar.

DSC_0022
Några närbilder.
DSC_0023
DSC_0027

Hoppas att ni har bättre väder än vi har här där regnet öser ner. Men det är antagligen precis vad trädgården behöver.

torsdag 7 juli 2011

Konfirmations kort

DSC_0001

Ett väldigt enkelt och snabbt konfirmations kort till barnens kusin.

DSC_0006

DSC_0007

DSC_0008

En ficka att lägga sedlar till en moppe i.

DSC_0009

Fickan sett från sidan.

Hoppas att ni hittat en solig plats att vara på. Vår familj är sååå sugen på att åka utomlands igen….till solen.

Nu verkar sommaren ha hittat till Svedala igen. Jippie! Nu gäller det att passa på. Har bara liiite svårt att ligga raklång på en handduk och läsa en bok. även om det är det jag ser fram emot i februari. Istället hittar jag en MASSA projekt att göra. I går när solen strålade som mest rensade jag rabatter och storstädade min bil.

Nu ska jag iaf göra ett allvarligt försök att bara vara med en bra deckare. Har ni läst någon bok av Jeffery Deaver? Om inte, gör det!!

Kram till er alla!

måndag 4 juli 2011

Tavla i metall

DSC_0046

Här är en tavla som hänger i vår hall. Jag blev inspirerad av en tavla som Tesa hade gjort.

DSC_0049

Jag har använt prägelfolie som man kan köpa genom Creativ company . På baksidan har jag satt självhäftande ark. För att se mer hur det går till kan man gå in på  You Tube.

DSC_0052

DSC_0055

Jag älskar metall och det här var ett projekt som verkligen föll mig i smaken. Min son ville ha en på sitt rum så, nu ska jag bara beställa mer av den silverfärgade metallen så att jag kan göra ytterligare en tavla.

Eftersom vädret inte är något vidare får man ta och passa på att pyssla lite extra istället. Eller vad gör ni när det regnar?