tisdag 30 augusti 2011

Scrap inköp från UK

DSC_0001

Det här fina paketet beställde jag från Thatscrafty. Jag har länge velat ha metall arken från Ten Seconds Studio…beställde också lite verktyg till dem.

Burkarna innehåller vattenfärger från Cosmic Shimmer och jag är så nyfiken på att prova dem.

DSC_0002

Dessa stämplar är gjorda av Lost Coast Design Stamps och jag älskar dem! Passar utmärkt nu när det “snart” är Halloween. Ler

DSC_0003

Detta är clearstamps som jag tror att jag kommer att ha stor användning av. Längtar efter att använda allt!

Ha en bra dag!

Kram

måndag 29 augusti 2011

Ed Hardy inspirerad skull

DSC_0001

“Snart” är det Halloween, vilket är min favorit högtid när det kommer till pyssel…

Här har jag målat en döskalle med svart akrylfärg och  vit crackle paint. Sedan har jag stämplat på servetter och satt fast med decoupage lack. Blommorna fick extra färg med akvarell kritor. Jag målade guld på svirlar  och fyllde i med tunn svart penna. Sist lite distressers på vissa partier.

DSC_0002

Sidan på döskallenDSC_0003

Döskallen bakifrånDSC_0005

Ha en bra pyssel vecka!

fredag 26 augusti 2011

Födelsedagskort till min man

DSC_0006

Ett födelsedagskort till min snälla, underbara man som fyller år om några dagar. Som tur är vet jag att han INTE läser scrapbook bloggar….hur många män gör det?

I present kommer han att få hjälp med klädinköp av en stylist på Åhléns! Man betalar inget för servicen utan bara för kläderna, vilket är toppen. Varje gång vi ska på middag eller iväg någonstans så pratar han om att inte har några kläder, viken nästan är sant. Men en garderob som inte uppdaterats på 10 år är inte så spännande, så det här är både en rolig och välbehövlig present.

“Mannen-med paraply”-stämpeln är naturligtvis Tim Holtz men resten kommer från Creative Expressions.

DSC_0007

Textrutorna har jag skrivit och behandlat i Photoshop för att de ska få en sliten look.

DSC_0008

DSC_0009

Insidan fick bli plain med en hälsning från mig och barnen.

söndag 21 augusti 2011

Ett snabbt födelsedagskort

DSC_0002

I dag skulle min son iväg på ett födelsedags kalas och  en annan förälder köpte paket från tre killar så hade jag helt glömt bort att göra ett kort.

Jag snuddade vid tanken att faktiskt köpa ett kort men eftersom min son har berättat att alla hans kompisar blir så glada när de får kort av honom, kändes det inte rätt att göra honom besviken.

Den här killen gillar (enligt min son) inte den slitna looken, utan föredrar starka färger, så kortet fick gå en annan stil än jag vanligtvis använder.

DSC_0004

Stämpeln som jag tror kommer från Inkido stämplades och embossades vitt embossingpulver. Tror att jag använt den här grattis-stämpeln på alla kort jag gjort till killar….dax att köpa en ny.. Någon som vet någon snygg???

DSC_0009

Chipboard pilen målades med gesso och vit färg. En lite kort remsa av Tim Holtz filmremsa fick bli bakgrund till “10 år”.

DSC_0012-Edit

En hälsning från killarna.

I morgon är det upprop i skolan och sedan ska jag och min lilla prinsessa åka och klippa en ny frisyr på henne. Hon har pratat hela sommaren om att hon vill ha page med lugg. Jag har varit rädd för att jag kommer att få sitta och trösta en tjej som har blivit av med sitt ganska långa hår, men hon har visat massor med bilder av samma frisyr och pratat om det hela sommaren s nu tror jag att hon vet vad hon vill…hoppas jag. Ler

Kram till er som fortfarande läser min blogg, trots att det inte ibland inte blir inlägg lika ofta som förut. Det betyder mycket att någon tycker att det jag gör är intressant att titta på! En stor kram till er!!!

fredag 12 augusti 2011

Bokmärke till min son

DSC_0011

Som ni kanske märker har jag helt snöat in på bokmärken, men jag lovar att det här kommer att bli det sista för ett tag.

Min son ville vara med och göra sitt eget bokmärke, så vi har faktiskt gjort det här tillsammans. Super kul!

Basen (den embossade) är grunge paper som vi först målat svart, sedan med Tim Holtz embossingplatta. Därefter rollade vi på vit akrylfärg med en brayer för att texten skulle framträda bättre. Sedan gick vi på med metallic färger i akryl för att det skulle få den rätta patinan.

En svart ram och sedan ytterligare en ram som vi gjorde själva för att matcha bingoplattan.

DSC_0012

Metall har slipats och färgats in (etiketthållaren var vit från början). “Anton” bokstäverna är små klistermärken och “Book” är rub ons.

Tyget som ligger är ett glesvävt bomullstyg som jag sprayat med Glimmer Mist och sedan skrynklat ihop lite.

DSC_0013

DSC_0015

Här ser man hur den före detta vita ramen ser ut. Först slipades den ner ordentligt, sedan målades den med svart akrylfärg och därefter fick den metallfärg i olika nyanser.

I morgon lördag ska jag och en väninna in till The Big City och ha en dag helt för oss själva. Vi åker tunnelbana in för att kunna ta oss ett glas vin mitt på blanka dagen till lunchen! Super lyxigt!

Hoppas att ni också får en riktigt bra helg!

torsdag 11 augusti 2011

Bokmärke

DSC_0004-Edit

Jag har fått lite dille på bokmärken så nu får alla som inte har vett att hålla sig undan ett av mig. Blinkar Det här är till min sons kompis, även det är tänkt att ligga i skolans läsebok.

Bakgrunden är gjort av vitt papper som fått flera färger från Glimmer Mist och som sedan fått torka under glad pack. Därefter gick jag loss med stämplar från Creative Expression.

DSC_0005-Edit

DSC_0007-Edit

Hoppas att ni får en bra pysselkväll!

lördag 6 augusti 2011

Bokmärke till dottern

DSC_0016

Om några veckor börjar skolan igen och vad kan då vara bättre än att tillverka lite saker som både är snygga OCH praktiska att ha då? Ett bokmärke till läseboken är aldrig fel. Min dotter ville ha ett bokmärke som inte är så tjejigt och då blev resultatet så här.

Bakgrunds pappret är gjort med massor av Glimmer Mist som sedan fått torka under ett lager av skrynklig “gladpack” (som man plastar in maten med). Skimret lägger sig då i vecken och blir ursnyggt.

DSC_0017

Massor av stämplar på bakgrundspappret, de flesta kommer från 7 Gypsies.

DSC_0018

DSC_0020

Lite tejp från Tim Holtz.

DSC_0021

DSC_0022

Hoppas att ni har en bra helg!