fredag 28 oktober 2011

Halloween påsar till barnen

DSC_0034

Halloween påsar till barnen som de ska få när de kommer hem från skolan. Tjejen får 2 par örhängen och godis och min kille får ny, lite vuxnare plånbok och godis.

DSC_0037

Jag har använt tyll som band till påsen.

DSC_0039

Tagen är stämplad på fimolera och har ….gissa…fått ett lager Rub´n Buff. Ni MÅSTE köpa denna produkt!!! Vill man få lite patina på saker så är det inget som slår dessa färger. Här är länken.

DSC_0042

Hoppas att ni får en underbar helg!

torsdag 27 oktober 2011

Halloween påsar till personalen

DSC_0016

Jag har gjort två halloween påsar som mina söta arbetskollegor ska få i morgon. Påsarna är nästan identiska med viss skillnad i band och dyl.

DSC_0027

DSC_0023

DSC_0018

DSC_0024

DSC_0030

Även stora tjejer kan behöva er rejäl godispåse ibland.

DSC_0010

Halloween tagen är gjord med svart Ute (stavas det så?) och stämplat med guldfärg när uten fortfarande är varm. Sist ett lager Perfect Pearls i lite olika nyanser.

DSC_0011

Den här tagen är gjord med fimo lera som stämplats bränt i ugn och sedan fått lite Rub´n Buff.

Jag önskar er alla en riktigt Happy Haloween!

PS. Nu har förkylningen jag dragits med i två veckor slagit ut i full blom. Med åldern har jag förutom rynkor även drabbats av röst bortfall när jag blir ordentligt förkyld. Så i helgen ska jag hålla tyst och äta godis. Nästan lite manligt… he he.

måndag 24 oktober 2011

Mixed Media 80s

DSC_0035

Det här ett kollage gjort med en massa färger, tidningsurklipp, molding paste och lite chipboards och brads. Jag är verkligen en rookie på det här med kollage och Journal Art men det är verkligen så roligt och utvecklande. Testa!

DSC_0033DSC_0034DSC_0038DSC_0040DSC_0047DSC_0049

Teglet är gjort med moldning paste över en mask och sedan målat svart och lagt på lite av Rub´n Buff.

Jag dras med en förkylning sedan ett par veckor sedan, ont i hela kroppen och det känns som om jag försöker svälja rakblad när jag gör misstaget att svälja… men jag blir aldrig RIKTIGT dålig. Grr!

Jag säger bara “Bring it on!” eller försvinn… Ler

Hoppas att ni andra mår bättre!

onsdag 19 oktober 2011

My first Art Journal pages

DSC_0027

Jag har länge varit en stor beundrare att scrapppare/konstnärer som använder sig av mixed media i sina alster. Det här med att bygga upp lager av färger för att skapa en speciell känsla har fascinerat mig och nu har jag gjort mitt första alster. Man vill ju att det ska bli snyggt och jag var orolig för att jag inte alls hade vad som krävs för att över huvud taget kunna jobba med färger på det här sättet, det är trots allt mer känsla än teknik.

Det blev kanske lite väl många lager färg (vissa lager jag gjort syns nästan inte alls)  men jag kände ändå att det kanske kan vara något för mig.

DSC_0028DSC_0030

Jag tror att man ibland bara måste GÖRA. Inte tänka så mycket, inte planera hur något ska se ut i förväg, utan bara göra. Det är detta som texten handlar om, att helt enkelt våga ge sig ut på okänd mark.

Trevlig kväll!

måndag 17 oktober 2011

Tavla med metall känsla

DSC_0078

Här är en tavla jag gjort med massor av metall. Lilla gubben är av fimo lera.Bakgrunden är gjord med metall från Ten Seconds Studio och en av deras molds.

DSC_0076

Metallen är från början röd och sedan har jag slipat på alla upphöjningar. Detta är mitt första försök med Ten Seconds produkter, nästa blir nog bättre.

DSC_0077

För att inte mönstret ska kunna tryckas in i metallen så är baksidan spacklad.

DSC_0078

Nej, det är inte en synvilla….ramen är helt sned. Köpte denna för typ 10:- och den var då kornblå. Med lite färg och Rub´n Buff så ser den helt ok ut…men fortfarande helt sned. Ler

Trevlig kväll!

fredag 14 oktober 2011

Inköp av molds och lite annat från UK

DSC_0060 - Kopia

Jag har åter handlat lite prylar från UK…. Denna gång var det Clay Molds som hägrade men naturligtvis blev det lite andra saker också.  Företaget jag handlade från heter The Stamp Bug och här kan man prata om super snabb leverans! Jag fick sakerna på 4 dagar, vilket är rekord.

En av mina favorit stämpel märken är Paper Artsy så jag köpte två set den här gången.

DSC_0061 - Kopia

Lite senare än de flesta har jag börjat intressera mig för sprayfärger…. Den här gången tänkte jag testa Color Wash  istället för Glimmer Mist.

Siffror kan man bara inte få för många av och dessa tyckte jag var extra roliga eftersom där är lite större än vanligt.

DSC_0070 - Kopia

Här är Moldsen jag köpte, visst är de fina! Fimo lera har jag köpte från Panduro.

DSC_0075

Så här ser de ut när de är färdiga och fått ett lager Rub´n Buff i olika nyanser på sig.

Hoppas att ni alla får en toppen helg!

tisdag 11 oktober 2011

Finnabair inspirerad canvas

DSC_0007

Jag har länge varit inpirerad av Tworzysko Finnabair , hon gör de mest fantastiska alster. Hon använder alla typer av material helt respektlöst, vilket är så coolt. Istället för att leta efter en charm så går man ut i garaget och tittar.

Det här är min första försök att göra ett alster inspirerad av henne. Resultatet är naturligtvis en ganska blek kopia av hennes LO:s, men det var såå roligt att göra tavlan att jag redan har lite ideér för nästa.DSC_0008

Jag har som sagt blandar papper, gesso, tyg, metall, garn mmm. Jag har listat färgerna jag använt lägst ner i inlägget.DSC_0009

Charms från Tim Holts sattes fast med Glossy Accent.

DSC_0015

Vissa tunga detaljer satte jag fast med limpistol, jag tror dock mer på att använda typ Karlssons klister stället.

DSC_0016

DSC_0017

DSC_0011

Färgerna jag använt:

Vit Gesso som är basen på alla material

Glimmer Mist: Olive Vine & Midnight Blue

Perfect Pearls: Blue Smoke

Cosmic Shimmer: Midnight Black

Rub´n Buff: Peweter

Gloss Gel Medium som används som lim

Nu har jag varit hemma några dagar med min son som haft oturen att få lung inflammation, stackarn. Han är på bättringsvägen och kommer förhoppningsvis att gå till skolan vilken dag som helts.

Hoppas att ni och era barn slipper elaka baciller och annat otyg som virvlar runt just nu.

måndag 10 oktober 2011

Armband

DSC_0002

Jag har länge försökt att undvika att börja tillverka smycken….men nu är jag även fast i “pärl träsket”! Det var såå roligt att göra de här armbanden. Det första gjorde jag lite isigt blått, min dotter blev överförtjust och frågade vem armbandet var till…klart att hon fick det då!

DSC_0005

Jag gillar när man gör saker ordentlig, dvs ska det vara pärlor, så ska det vara MASSOR av pärlor.

DSC_0006

Ytterligare en närbild.

DSC_0007

Ja, jag var ju tvungen att få ett armband själv också, så jag gjorde ett guldfärgat med gröna och vinröd/lila pärlor. Farligt roligt den här gången också…

DSC_0008

Massor, massor av pärlor. Skulle vilja hitta lite pärlor som är större så att det blir ännu maffigare.

DSC_0009

Besökte min nya kompis Ebay i går och köpte lite bas tillbehör. Mycket billigare på Ebay än på Panduro och sortimentet är också mkt bättre.

torsdag 6 oktober 2011

Rosa julkort igen…

DSC_0043

Här kommer ytterligare ett rosa julkort. Orsaken var egentligen att jag hade en bit kartong som jag ville prova att göra skrynklig decupage på, lite vintage stil.

DSC_0044

Silverstjärnorna i plast är från Heidi Swap (tror jag) och där har jag målat baksidan med Alco ink.

DSC_0047

Det vita man ser på skrynklorna är Rub´n Buff som jag strukit på för att framhäva skrynklorna ytterligare.

I dag har jag vabbat med min stackars son som hostar utan dess like. Förutom att läsa Illustrerad Vetenskap (hans favorit tidning) så har jag hunnit med en del pyssel.

Hoppas att ni och era barn lyckas hålla er ifrån förkylningar, de som går nu är inte att leka med.

tisdag 4 oktober 2011

Vintrigt julkort

DSC_0048

Här är ett vintrigt julkort där jag använt mig av den skrynkliga folietekniken jag visade i ett tidigare inlägg. Jag har använt mig av Terra Cotta & Denim i Alco ink. Efter att jag svärtat ner allt ordentlig lade jag på ett tunt lager av Rub´n Buff (min favorit produkt just nu) i färgen Antique White.

DSC_0049

Julhälsningen är guld embossad.

DSC_0050

En närbild på skrynklorna.

DSC_0052

Chipboard stjärnorna fick ett lager akrylfärg och sedan lite guld stickles runt kanterna.

Ha en bra kväll!