söndag 26 juni 2011

Semester i Grekland

DSC_0084

Förra veckan var familjen på semester i Grekland med en annan familj. Det är en fantastisk familj som vi känt länge och det var första gången vi var på semester med en annan familj. Allt fungerade så bra och barnen hade kompisar i poolen och havet hela tiden. Skönt för mamma och pappa som inte alltid vill leka i timtal i vattnet. Man blir lätt kallad för trist förälder annars…. Blinkar.

Barnen längst fram, tjejen i hatt och killen i lila T-shirt är mina barn, den andra barnen tillhör den andra familjen.

DSC_0086

Världens bästa man!

DSC_0088

Jag, till vänster och väninna till höger.

DSC_0119DSC_0235

En av världens vackraste stränder heter Porto Katziki.

DSC_0322

Bergen växer 20 m rakt upp från stranden, så dramatiskt och vackert.

DSC_0413

Här har vi vuxna tagit oss till Lefkas sydligaste plats. Jag och min man passar på att hamna på samma bild framför denna otroliga vy.

Det här var en välbehövlig semester. Nästa vecka väntar en veckas jobb, men det känns faktiskt helt ok.

Om ni ska till Grekland kan jag verkligen rekommendera Lefkas. Vi landade i Tessaloniki och bilade sedan tvärs över hela Grekland. Det blir 45 mil och tar ca 6 timmar (eftersom sista biten består av väldigt slingriga vägar). Man kan naturligtvis flyga till Preveza, men då hade flygbiljetterna för oss 4 kostat 20 000:- istället för som nu 7000:-). Ett stort plus är att man då också hinner se en hel del av hur landet ser ut.

Hoppas att ni alla har en riktigt bra sommar oavsett om ni semestrar i vårt vackra land eller någon annanstans.

Färskpressad olivolja från Grekland

DSC_0001-2

När vi var i Grekland var vi naturligtvis tvungna att köpa färskpressad olivolja. Den är helt fantastisk och smakar inte som någon olja jag köpt här i Sverige. Den smakar lite åt gräshållet, jag vet, det låter inte så gott, men tro mig, den smakar underbart tillsammans med flingsalt och baguette. De här två flaskorna ska mina underbara kollegor få.

DSC_0003-2

I morgon är det sista dagen på ateljén innan semestern. Tjoho!

lördag 25 juni 2011

Ett välkommen till världen kort

DSC_0001

Här är ett kort jag gjorde till min bästa kompis som snart blir förälder för första gången.

Jag gjorde det enkelt för mig genom att använda färdig punchade ark som jag placerade i lager på varandra för att ge lite 3-D effekt.

Staketet kommer från en Martha Stewart punch. Bakgrunden gjorde jag med hjälp av distressers och avrivna pappersark som jag succesivt flyttade nedåt för att skapa illusionen  av moln.

DSC_0002DSC_0004DSC_0007-Edit

Hoppas att ni alla hade en riktigt bra midsommar i går.

söndag 12 juni 2011

Presenter till fröknar 2011

 

DSC_0132

Nu har barnen haft sin skolavslutning och eftersom jag och en annan mamma är klassmammor, låg det på vårt bord att ordna presenter till fröken och fritidsledarna.

Alla fick 10 glassogram var. Tagsen  gjorde jag för ett tag sedan och den matchade inte riktigt den rosa färgen på GB glassogrammen så de fick ligga i ett kuvert med bättre färg. BlinkarJa är man lite av en estet, så är man….

DSC_0133

De präglade metall remsorna har jag gjort av prägelfolie som jag kört igenom Cuttlebuggen och embossingplattan kommer från Tim Holtz

DSC_0136

DSC_0142

Ha en skön helg!