fredag 29 juli 2011

Nyckelringar / Halsband

DSC_0005

Här är två charms som jag gjort, de kan användas som nyckelringar eller halsband.

Basen är en lite glas skiva och en tillhörande ram, båda är från Tim Holtz.

DSC_0006

Först har jag haft på flera lager embossingpulver (värmt mellan varje lager), sedan när plattan fortfarande är varm lägger jag på ett lager av ett cellofanliknande mtrl (köpt på Panduro) som jag först skrynklat till. Ett lager transparent Versa Mark för att ett lager clear embossongpulver ska fastna. Cellofanplasten smälter delvis. På dessa charms har jag lagt på 5 lager clear och sedan stämplat med Staz On.

Klipp runt kanten så nära du kan utan att klippa i glaset. Sätt fast ramen.

DSC_0007

Undre embossing lagret på denna heter Seafoam White (Ranger).

DSC_0032

På baksidan satte jag fast ett papper med Clear Gloss. Efter att jag satt fast ramen fyllde jag sedan ramen med Clear Gloss.

DSC_0011

Till denna charm har jag använt först ett lager silver och sedan flera lager av Aztec Marble (Cloisonné).

DSC_0025

Jag har sett en tutorial på You Tube på hur man gör dessa smycken, men jag kan tyvärr inte hitta den igen. Uppdaterar nästa gång jag hittar den. Ler

PS. Jag har varit i Paris!!! men familjen. Oj, vilken stad, vilken otrolig inspiration man får där.  Jag trodde mina barn skulle börja knorra över allt gående, men de var oväntat positiva till alla kulturattraktioner. På 3 dagar såg vi Eiffeltornet, Triumph bågen, Louvren, Hotel de Ville, Nottre Dame och Pompidou. Vi hade räknat med att kanske besöka tre av dessa platser. Skulle vilja ha en ateljé med betong golv, tegelväggar och enorma fönster och massor av färger….men vem vill inte det. BlinkarHittade en konstnärsaffär som hade nästan allt man kan önska sig i färger och papper, fick lite hög puls där ett tag. Affären hette Clairefontaine och man kan beställa via nätet från dem.

2 kommentarer:

  1. Tack kära du:) Och tack för inspirationen. Dom är underbara. Har ju ett gäng såna här hängen här hemma i gömmorna.
    Ha det gott!
    Kram Tesa

    SvaraRadera
  2. Vad du har uppdaterat i sommar och så fina alster du har gjort och då även de här. Snygga!

    SvaraRadera