fredag 12 augusti 2011

Bokmärke till min son

DSC_0011

Som ni kanske märker har jag helt snöat in på bokmärken, men jag lovar att det här kommer att bli det sista för ett tag.

Min son ville vara med och göra sitt eget bokmärke, så vi har faktiskt gjort det här tillsammans. Super kul!

Basen (den embossade) är grunge paper som vi först målat svart, sedan med Tim Holtz embossingplatta. Därefter rollade vi på vit akrylfärg med en brayer för att texten skulle framträda bättre. Sedan gick vi på med metallic färger i akryl för att det skulle få den rätta patinan.

En svart ram och sedan ytterligare en ram som vi gjorde själva för att matcha bingoplattan.

DSC_0012

Metall har slipats och färgats in (etiketthållaren var vit från början). “Anton” bokstäverna är små klistermärken och “Book” är rub ons.

Tyget som ligger är ett glesvävt bomullstyg som jag sprayat med Glimmer Mist och sedan skrynklat ihop lite.

DSC_0013

DSC_0015

Här ser man hur den före detta vita ramen ser ut. Först slipades den ner ordentligt, sedan målades den med svart akrylfärg och därefter fick den metallfärg i olika nyanser.

I morgon lördag ska jag och en väninna in till The Big City och ha en dag helt för oss själva. Vi åker tunnelbana in för att kunna ta oss ett glas vin mitt på blanka dagen till lunchen! Super lyxigt!

Hoppas att ni också får en riktigt bra helg!

2 kommentarer:

  1. Men du, vilket fantastiskt bokmärke!!! Wow!
    Ha en fin dag, låter helt underbart!

    SvaraRadera
  2. Hoppas du fick en trevlig dag på stan med väninnan. Läckert bokmärke du och sonen gjort tillsammans. Vad är det man säger, äpplet faller inte.....Kram Katarina

    SvaraRadera