måndag 21 november 2011

Altered pen tray

DSC_0043

Jag fick en hel låda med kapsyler av en arbetskollega till min man som hade hört att jag skapar mycket hemma. Självklart måste hon få något med mycket kapsyler på då….det fick bli en pennburk med  kapsyler på.

DSC_0003

Ber om ursäkt för de usla bilderna i början av processen, de togs sent på kvällen med usel belysning, men det kanske ändå kan vara intressant att se hur jag gjorde steg för steg.

Här har jag limmat på massor av kapsyler på en penn burk i pappa från Panduro. Limmet är Karlssons klister.

DSC_0005

Här är pennburken klädd i aluminiumfolie. Limmet är Liquitex Gloss Gel som gör att det mesta med stor fästyta  sitter som berget.

DSC_0008

Här har jag satt fast små ansikten i lera med modellpasta. Jag ville inte använda lim här eftersom jag  viste att de skulle smälta in i bakgrunden lite bättre om jag använde en modellpasta. (Modellpastan kan köpas i vanliga konstnärs affärer).

DSC_0010

Nu är pennburken målad i två omgångar. Glömde måla när den inte hade någon svart färg på sig. Grundfärgen är flera olika gröna och blåa nyanser (jag tänkte vatten och sjöjungfrur när jag gjorde burken).

DSC_0044

Nu har den fått lite metall lyster med Rub´n Buff (Antique Gold).

DSC_0043

Så här blir det färdiga resultatet. I morgon ska min man få ta med sig den till jobbet. Det gick åt 44 kapsyler till denna pennburk så hon får tillbaka ungefär hälften…hoppas att hon tycker det är ok…

3 kommentarer:

 1. Så j...la fräckt!!! Hon kommer bli mer än nöjd då hon får denna coola pennburk :)
  Tack för inspirationen även denna gången!!!
  Ha en skön vecka och va rädd om dig!!
  Kramizar Susanne

  SvaraRadera
 2. Wow, vad läcker. Hon kommer förhoppningsvis bli superglad. Kram kram

  SvaraRadera